👋
Huomasitko: tarjoamme nyt ilmaisen premium-toimituksen kaikille tilauksille?

Tietosuojakäytäntö

OHJAIN

The Platform.pro Solutions Oy

Osoite: Albertinkatu 19, 00120, Helsinki

Y-tunnus: 3127268-2

Yhteyshenkilö: Kim Mikkola, info [at] platform.pro


JOHDANTO


Platform.pro Solutions Oy ("Alusta" tai "me") kerää asiakkaidensa, käyttäjiensä ja vierailijoidensa henkilötietoja tarjotessaan mobiilisovelluspalvelujaan, verkkosivustojaanan ja mahdollisia muita palvelujaan (jäljempänä "Palvelut").


Mobiilisovelluspalvelu (jäljempänä "Sovellus") on Alustan tarjoama palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää sovelluksen käyttäjät ja antaa sovelluksen käyttäjille mahdollisuus tilata take-away-ruokaa ravintoloista ja muista palveluista ja tuotteista. Sovelluksen käyttäminen edellyttää, että rekisteröidyt sovellukseen antamalla oikean nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jotkin Palveluiden toiminnot ja alipalvelut saattavat edellyttää lisätietojen antamista, mutta tämä ilmoitetaan selkeästi, ja sinua pyydetään antamaan lisätietoja, ennen kuin voit käyttää näitä tiettyjä palveluja ja toimintoja.


Tämä tietosuojakäytäntö noudattaa rekisteriin sisältyvien henkilötietojen säilyttämis- ja käsittelyperiaatteita. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, mitä tietoja käsittelemme, miten teemme sen ja miten voit käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä (esim. oikeus vastustaa, oikeus käyttää niitä).


Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan päivittää aika ajoin, jos se on tarpeen tietojenkäsittelykäytäntöjemme muutosten huomioon ottamiseksi tai muuten. Löydät nykyisen version nettisivuiltamme (theplatform.pro).


Tietosuojakäytäntö kattaa vain Alustan suorittaman tietojenkäsittelyn. Tietosuojakäytäntö ei koske kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjä emmekä ole vastuussa niistä. Vaikuttamatta vastuuseemme tietojen käsittelijöistä, jotka olemme sitoutuneet käsittelemään tietoja puolestamme, Alusta ei ota vastuuta kolmansien osapuolten suorittamasta käsittelystä myös silloin, kun Palvelut sisältävät hyperlinkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille.


Yksityisyys, turvallisuus ja verkkoturvallisuus ovat meille tärkeitä, ja käsittelemme kaikkia henkilötietoja huolellisesti ja sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti.


HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS


Alustan suorittamaan henkilötietojesi käsittelyyn on useita tarkoituksia:


Palvelujemme tarjoaminen


Alusta käsittelee henkilötietojasi ensisijaisesti voidakseen toimittaa palveluitamme sinulle sekä ylläpitää, ylläpitää ja kehittää liiketoimintaamme. Haluaisimme tietää, kuka olet, jotta voimme räätälöidä palvelumme tarpeidesi ja toiveidesi mukaan mahdollisimman tarkasti. Osa Palvelujemme toiminnoista ei yksinkertaisesti pysty toimimaan kunnolla, jos emme tiedä, kuka niitä käyttää. Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme antamiasi tietoja vastataksemme kysymyksiisi tai ratkaistaksemme valituksesi. Jotta voimme varmistaa, että Palvelumme vastaavat tarpeitasi, näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyihin. Saatamme myös pyytää toista osapuolta tekemään tämän puolestamme.


Asiakasviestintään (mukaan lukien markkinointi)


Alusta käsittelee henkilötietojasi ottaakseen sinuun yhteyttä palveluihimme liittyen ja ilmoittaakseen sinulle palveluidemme muutoksista. Tietojasi käytetään myös tutkimukseen ja analysointiin palvelujemme parantamiseksi. Saatamme myös käyttää Palveluihimme syöttämiäsi tietoja tietyissä tapauksissa lähettääksemme tietoja ja markkinointiviestintää sähköpostitse edellyttäen, että olet antanut meille suostumuksesi siihen tai muuhun oikeutettuun perusteeseen tällaiselle markkinointiviestinnälle.


Käsittelyn ja varastoinnin rajoittamisen oikeutetut perusteet


Alusta käsittelee henkilötietojasi täyttääkseen sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan ja täyttääkseen lakisääteiset velvoitteet. Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme pyrkiä oikeutettuun etuumme ylläpitää ja kehittää liiketoimintaamme.


Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin. Kun tietoja ei enää tarvita, poistamme tai anonymisoimme ne mahdollisimman pian. Arvioimme säännöllisesti henkilötietojen tarpeellisuutta, tarkkuutta ja laatua ja poistamme tai anonymisoimme, jos tietoja ei enää tarvita edellä määriteltyihin tarkoituksiin.


KÄSITELLYT TIEDOT JA TIETOLÄHTEET


Alusta kerää kahdentyyppisiä tietoja asiakkailtamme ja Palveluiden käyttäjiltä: (i) Asiakastiedot; ja (ii) Tekniset tiedot. Vaikka emme yleensä käytä teknisiä tietoja tunnistaaksemme sinut yksilöksi, voit joskus tunnistaa sen. Tällaisissa tilanteissa teknisiä tietoja voidaan pitää myös sovellettavien lakien mukaan henkilötietoina.


Voimme kerätä asiakastietoja asiakkailtamme ja vierailijoiltamme monin eri tavoin, mukaan lukien, kun he rekisteröityvät Palveluihimme, kun he lähettävät asiakaspalautetta, vaateita tai muuta viestintää tai kun he tilaavat uutiskirjeen tai täyttävät lomakkeen. Huomaa myös, että keräämme myös tietoja kaikista palvelumme kautta suorittamista tapahtumista ja maksuista. Keräämme asiakastietoja asiakkailta ja vierailijoilta vain, jos he vapaaehtoisesti toimittavat tällaisia tietoja meille tai suorittavat liiketoimia tai maksuja Palveluidemme kautta. Voimme myös päivittää ja täydentää henkilötietoja kolmansien osapuolten toimittamilla tiedoilla sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.


Me ja/tai valtuutetut kolmannen osapuolen palveluntarjoajamme saatamme automaattisesti kerätä teknisiä tietoja käyessäsi palveluissamme tai käyessäsi sen kanssa. "Tekniset tiedot" voivat sisältää selaimen nimen, tietokoneen tai laitteen tyypin, verkkosivustossa vietetyn ajan, vuorovaikutuksen Palveluiden kanssa, sen verkkosivuston URL-osoitteen, jossa kävit ennen Palveluita ja sen jälkeen, käyttäjien käyntien ajan ja päivämäärän, surffaustottumukset, IP-osoitteen, käyttöjärjestelmän ja internet-palveluntarjoajien käyttämät tiedot ja muut vastaavat tekniset tiedot.


Evästeet


Käytämme erilaisia tekniikoita tietojen keräämiseen ja tallentamiseen, kun vierailet The Platform -verkkosivustolla, mukaan lukien evästeet. Evästeiden avulla voimme laskea verkkosivustoillamme vierailevien henkilöiden kokonaismäärän ja seurata verkkosivustojen käyttöä. Tämä auttaa meitä parantamaan verkkosivustojamme ja palvelemaan käyttäjiämme paremmin. Käytämme myös evästeitä, jotka helpottavat verkkosivuston käyttöä esimerkiksi muistamalla käyttäjänimet, salasanat ja (kieli) asetukset. Käytämme myös seuranta- ja analytiikkaevästeitä nähdäksemme, miten hyvin käyttäjät saavat palveluitamme.


Palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten mainoksia, jotka toimittavat evästeitä tai muita seurantatekniikoita laitteellesi, jotta verkkotoimintojasi kolmansien osapuolten sivustoissa tai verkkopalveluissa voidaan seurata mainontaa varten. Näihin kolmannen osapuolen palveluihin sovelletaan erillisiä tietosuojakäytäntöjä. Network Advertising Initiative tarjoaa opt-out-mekanismeja joistakin käyttäytymiseen perustuvasta verkkomainonnasta: http://www.networkadvertising.org/choices/. Euroopan unionissa sijaitsevat käyttäjät voivat saada tietoa verkkomainontaan liittyvistä oikeuksistaan www.youronlinechoices.eu.


Voit halutessasi asettaa selaimesi kieltämään evästeet tai ilmoittamaan sinulle, kun evästeitä lähetetään. Jos teet niin, huomaa, että jotkin sivustojemme ja palveluidemme osat eivät välttämättä toimi oikein. Lisätietoja evästeistä ja niiden poistamisesta käytöstä ja poistamisesta on www.allaboutcookies.org.


HENKILÖTIETOJEN SIIRTO EU:N JA ETA:N ULKOPUOLISIIN MAIHIN


Foorumi voi siirtää henkilötietojasi Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin. Kun siirrämme tietoja maahan, jonka tietosuojan riittävyyttä koskeva päätös ei poistu, tällaiseen siirtoon sovelletaan Euroopan komission tai muun toimivaltaisen viranomaisen hyväksymien (vakio- tai muiden) lausekkeiden säännöksiä. Jos haluat tietää lisää henkilötietojesi kansainvälisistä siirroista, voit ottaa meihin yhteyttä yllä olevien yhteystietojen kautta.


VASTAANOTTAJAT


Emme jaa henkilötietojasi alustan ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei ainakaan jokin seuraavista tilanteista ole voimassa:


Oikeudellisista syistä


Voimme jakaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jos uskomme vilpittömästi, että pääsy henkilötietoihin ja henkilötietojen käyttö on kohtuudella tarpeen: (i) sovellettavan lain, asetuksen ja/tai tuomioistuimen määräyksen täyttämiseksi; ii) havaita, ehkäistä tai muulla tavoin puuttua petoksiin, turvallisuuteen tai teknisiin ongelmiin; ja/tai (iii) suojata Alustan, käyttäjien tai yleisön etuja, ominaisuuksia tai turvallisuutta aina sovellettavien lakien mukaisesti. Ilmoitamme sinulle tällaisesta käsittelystä, jos se on mahdollista ja ellei sovellettavien lakien mukaan ole kielletty.


Muista perustelluista syistä


Jos Alusta on mukana fuusiossa, hankinnassa tai omaisuuden myynnissä, voimme siirtää henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle. Varmistamme kuitenkin jatkossakin kaikkien henkilötietojen luottamuksellisuuden. Ilmoitamme kaikille asianomaisille asiakkaille ennen henkilötietojen siirtämistä tai sovelletaan eri tietosuojakäytäntöä.


Palveluntarjoajamme ja toimittajamme


Voimme luovuttaa henkilötietoja palveluntarjoajillemme ja toimittajillemme, jotka olemme sitoutuneet käsittelemään henkilötietoja. Tällaisia käsittelijöitä voivat olla esimerkiksi kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat meille IT-palveluja ja markkinointipalveluja. Kaikki kolmannen osapuolen käsittelijät on valittu huolellisesti ja olemme sitoutuneet kunnioittamaan yksityisyyttäsi tämän käytännön mukaisesti.


Nimenomaisella suostumuksellasi


Voimme jakaa henkilötietojasi alustan ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on nimenomainen suostumuksesi siihen. Sinulla on oikeus peruuttaa tämä suostumus koko ajan.


OIKEUTESI


Oikeus käyttää


Alusta tarjoaa sinulle pääsyn käsitteleiimme henkilötietoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ottaa meihin yhteyttä ja pyytää meitä ilmoittamaan sinulle keräämistämme ja käsittelemistämme henkilötiedoistasi ja tarkoitukset, joihin näitä tietoja käytetään. Voit myös pyytää kopion sinua koskevista henkilötiedoista. Voimme veloittaa käsittelymaksun, jos edellisestä tietopyynnöstäsi on kulunut alle 12 kuukautta.


Oikeus korjata


Sinulla on oikeus saada virheellisiä/epätarkkoja, puutteellisia, vanhentuneita tai tarpeettomia henkilötietoja, jotka olemme tallentaneet sinusta, korjattuina tai täyttämällä ottamalla meihin yhteyttä.  


Oikeus poistamiseen


Voit myös pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Noudatamme tällaista pyyntöä, ellei meillä ole laillista perustetta olla poistamatta tietoja. Kun tiedot on poistettu, emme välttämättä voi välittömästi poistaa kaikkia jäljelle jääneet kopiot aktiivisista palvelimistamme ja varmuuskopiointijärjestelmistämme.


Oikeus vastustaa


Voit vastustaa henkilötietojesi tiettyä käyttöä, jos kyseisiä tietoja käsitellään muihin tarkoituksiin kuin palvelujemme täyttämiseen tai lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen. Voit myös vastustaa henkilötietojesi jatkokäsittelyä etukäteen antaman suostumuksen jälkeen. Jos vastustat henkilötietojesi jatkokäsittelyä, tämä saattaa johtaa vähemmän mahdollisuuksiin käyttää Palveluitamme.


Sinulla on oikeus kieltäytyä vastaanottamasta meiltä sähköistä suoramarkkinointiviestintää klikkaamalla opt-out-linkkiä, joka on annettu kaikissa lähettäessämme markkinointiviestinnässä, ja valitsemalla, ettet saa markkinointiviestejä meiltä tulevaisuudessa. Sinulla on myös oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, markkinatutkimukseen ja profilointiin ottamalla meihin yhteyttä edellä mainituissa osoitteissa.


Oikeus käsittelyn rajoittamiseen


Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi tiettyä käsittelyä. Jos rajoitat henkilötietojesi tiettyä käsittelyä, tämä saattaa johtaa vähemmän mahdollisuuksiin käyttää Palveluitamme.


Oikeus tietojen siirrettävyyteen


Sinulla on oikeus saada meille lähettämäsi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä muodossa tietojen siirtämiseksi toiselle rekisterinpitäjälle.


Oikeuksien käyttäminen


Voit käyttää näitä oikeuksia lähettämällä meille kirjeen tai sähköpostiviestin, joka sisältää nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja kopion voimassa olevasta henkilötodistuksestasi edellä mainituissa osoitteissa. Jos pyyntösi koskee evästeeseen liittyviä henkilötietoja, sinun on liitettävä mukaan kopio mainitusta evästeestä. Saatamme pyytää lisätietoja, jotka ovat tarpeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi. Voimme hylätä pyynnöt, jotka ovat kohtuuttoman toistuvia, kohtuuttomia tai ilmeisen perusteettomia. Jos katsot henkilötietojesi käsittelytoimien olevan ristiriidassa sovellettavien tietosuojalakien kanssa, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.


TIETOTURVA


Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin ja asianmukaisiin turvatoimiin suojataksemme Alustaa sekä asiakkaitamme ja käyttäjiämme luvattomalta käytöltä hallussamme olevien henkilötietojen luvattomalta muuttamiselta, paljastamiselta tai tuhoamiselta. Toimenpiteisiin kuuluvat tarvittaessa salaus, palomuurit, turvalliset tilat ja käyttöoikeusjärjestelmät. Jos tietoturvatoimenpiteistä huolimatta tapahtuu tietoturvaloukkaus, jolla on todennäköisesti kielteisiä vaikutuksia yksityisyyteesi, ilmoitamme sinulle rikkomuksesta mahdollisimman pian.